FAQ

Chaufförer
Vad kostar det?

För Dig som chaufför är det helt gratis att använda chaffis.se

Hur loggar jag in?

Du måste registrera ett användarkonto först där du fyller i dina uppgifter, sedan legitimerar du dig med BankID. Efter det kan du logga in på ditt konto med BankID, och du använder det som passar dig bäst, dator, surfplatta eller telefon.

Hur får jag betalt för jobben jag kör?

Du skriver ett anställningsavtal direkt med åkeriet som har körningen och du får din lön från dem, det fungerar som en vanlig behovsanställning.

Hur mycket får jag i lön?

Lönen kommer du överens om direkt med åkeriet och det står i uppdragsbeskrivningen vad som gäller, men om ni skriver avtalet med hjälp av mallen som finns i chaffis.se så är villkoret att åkeriet skall betala minst avtalsenliga löner.

Hur får jag ett uppdrag som finns upplagt?

När du har hittat ett uppdrag som du vill ha och har möjlighet att utföra så behöver du bara signera uppdraget med BankID, sedan väntar du på att åkeriet gör detsamma. Därefter får ni kontaktuppgifterna till varandra och kan påbörja samarbetet.

Viktigt att tänka på är att du har koll på att dina kör- och vilotider inte överskrids.

Åkerier
Hur fungerar det?

I korthet fungerar det så att du registrerar ditt åkeri med de uppgifter som krävs, godkänner villkoren och signerar med BankID. Sedan lägger du upp det uppdrag du söker chaufför till, med de villkor som gäller för uppdraget och signerar med BankID.

Systemet söker sedan efter chaufförer som matchar uppdraget och visar dem i en lista för dig. Chaufförerna som matchar uppdraget får ett meddelande och kan signera ett anställningsavtal om de vill ta uppdraget. Du kan se vilka som signerat uppdraget och väljer den du anser vara lämpligast genom att signera samma anställningsavtal.

Ni får sedan kontaktuppgifter till varandra och gör upp om de sista detaljerna.

Vad är det för typ av anställningsavtal?

I grunden är det ett anställningsavtal om behov av extra arbetskraft (alternativ 1) enligt avtalsmall som är mellan de datum du lagt in i uppdraget. Du har när du registrerat åkeriet accepterat att du avlönar minst enligt gällande kollektivavtal. I uppdragsbeskrivningen anger du vilket avtal du har/följer som arbetsgivare.

Vad kostar det? (De 3 första månaderna är det kostnadsfritt)

Chaffis.se tar en årsavgift på 3.995 sek exkl moms som faktureras efter det att man registrerat och signerat åkeriet. Denna avgift förnyas varje år och du säger upp den genom att kontakta oss senast 2 veckor innan det är dags att förnya igen, ett påminnelsemail skickas ut till dig 1 månad innan förnyelsedagen.

En signeringsavgift debiteras på varje signerat avtal beroende på avtalstidens längd.

1-2 dagar: 200 sek

3-5 dagar: 300 sek

6- dagar: 400 sek

(exkl moms)

Detta innebär att använder du tjänsten 1 gång/månad är kostnaden max 733 sek exkl moms om avtalet är minst 6 dagar.

Den fasta årsavgiften blir 333 sek exkl moms/månad.

Varför skall jag använda Chaffis.se?

Målsättningen från Chaffis.se är att du skall hitta en chaufför till ditt uppdrag snabbare, enklare och kostnadseffektivare än dagens alternativ. Idag hittar åkerier i bästa fall en chaufför efter otaliga timmar på sociala medier, här kommer du i kontakt med en chaufför som vill arbeta efter det behov du har och sökningen sker automatiskt direkt efter att du lagt ut uppdraget. Anställningsavtal skrivs direkt i Chaffis.se efter de uppgifter du och chauffören lagt in i respektive profil.

Kostnaden för att använda Chaffis.se beror på hur mycket du nyttjar den, men baserat på 1 tillfälle/månad är kostnaden mellan 533-733sek exkl moms beroende på längden på anställningsavtalet.

Jämför detta gärna mot alternativen hyra in från ett bemanningsföretag eller att jaga på sociala medier och inte få tag in någon chaufför.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Har du frågor som inte finns med i ovanstående FAQ får du gärna ställa frågan här. Fyll i din epostadress och din fråga så återkommer vi inom kort med svar. Vanligt förekommande frågor kommer vi att lägga upp under vår FAQ för chaufförer och åkerier.

Din epostadress

Din fråga

Skicka
 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.